«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В неділю вранці ми ще хотіли поспати, але прийшла свекруха і почала нас питати, чого ми ще досі не встали. Чоловік попросив її дати нам спокій хоча б у вихідний день.

Свекруха образилася, і сказала, що це її дім і вона має право тут керувати. Цього разу чоловік не витримав і ввечері того ж дня він почав шукати квартиру на знімання. Все відразу якось заспокоїлося, ніхто не докучав нам своїми моралями і уїдливими підказками. Але так тривало не довго і в нашому житті знову з’явилася свекруха

Ми з Сергієм зустрічалися 4 роки, після вирішили жити разом, тобто, з його батьками. Одружилися і відтоді я стала поганою у всьому.

Моя свекруха скаржилася моєму чоловікові, а він потім проводив зі мною бесіди. Це стало причиною усіх непорозумінь між нами. «Чому вона вдома сидить? Нехай йде працювати», «От пішла працювати тепер вдома все запустила».

В неділю вранці ми ще хотіли поспати, але прийшла свекруха і почала нас питати, чого ми ще досі не встали. Чоловік попросив її дати нам спокій хоча б у вихідний день. Свекруха образилася, і сказала, що це її дім і вона має право тут керувати.

Цього разу чоловік не витримав і ввечері того ж дня він почав шукати квартиру на знімання. Ціни кусалися, але робити було нічого. І знаєте, все відразу якось заспокоїлося, ніхто не докучав нам своїми моралями і уїдливими підказками.

Пригледіли ділянку під забудову нашого майбутнього будинку, але до покупки не вистачало 100 тисяч. Довелося позичити у його батьків. (У мене тата немає, а мама, яка в селі, живе на одну пенсію і ростить ще двох моїх молодших братиків).

Почалося будівництво – план, фундамент, стіни, вікна. І ось якось увечері на столі знаходжу папір, де чорним по білому написано, що ця ділянка оформлена на мою свекруху! Я була ошелешена, питала чоловіка що це таке, а він пояснив, що так зроблено лише тільки тому, що батьки допомогли купити ділянку і все потім перепишуть на нас.

Я не повірила, вигнала його з дому. Місяць жили окремо, кожен день він обіцяв мені, що він все виправить, що це тільки для нас все робиться. Гаразд, зійшлися. Через кілька місяців дізнаюся, що чекаю дитину. Чесно сказати, я дуже зраділа цій новині, бо вже давно чекала дитину.

Різко з’явилася свекруха, почала телефонувати, ображалася, що мовляв, не приїжджаємо в гості. При примиренні з чоловіком я зрозуміло сказала, що спілкування з його батьками зводиться до мінімуму, начебто зрозумів мене.

Народила, все відмінно! Виписка – припхалися до нас додому з тортом, на внучку подивитися. Посиділи, чай попили і пішли. Але не тут-то було. Після цього, кожен день почалися дзвінки і непереборне бажання приїхати і подивитися на внучку! Аби не допустити продовження уїдливих моралей, пояснила і їм і чоловікові, що трохи пізніше, дайте нам самим пожити, ми покличемо в гості, побачите внучку, але ні.

Знову вплив свекрухи на чоловіка, після чого він мені озвучує якісь дріб’язкові неіснуючі проблеми. Нагадала йому щодо будівництва і того, що всі обіцянки його не справдилися. Відбувається наступне, вони дзвонять моїй мамі, яка ні сном ні духом не в курсі і кажуть, що їм з нею треба поговорити «про дітей».

Вона без будь-якого підозри поїхала, і їй там видали, що якщо вона хоче, щоб вони переписали будинок на нас, то нехай заплатить половину вартості цього будинку. Природно, мама не погодилася, і тут свекруха в запалі сказала їй:

– Ви виховали нікудишню дочку.

Сказала, що я «таких грошей в руках не тримала і не знаю як їх заробляти», а то, що всю свою зарплату, він віддавав в будівництво, а жили на ми мою – це не рахується.

Я зрозуміла, що з цією сімейкою я ніколи не знайду спільної мови. Вони все в житті міряють іншими мірками. Пора розрубати цей вузол. Не варто ніколи нікого слухати і не варто дозволяти іншим особистостям руйнувати ваше життя! І не варто жити так, як нав’язує нам наше суспільство, жити стереотипами, придуманими колись і кимось.

Живіть так як вам хочеться, не треба слухати оточуючих. Не потрібно слухати поради батьків, можна просто прислухатися і зробити по своєму. Багато часто батьки хочуть в нас бачити тих особистостей, якими самі не стали, вони хочуть як краще не тільки для нас, але і для себе. Багато хто вибирає професії чоловіків для вас тих з якими колись хотіли самі прожити. Треба намагатися прожити життя саме так, як ви хочете, а не так що б комусь сподобалося. У вас одне життя і проживіть її так як хочете цього ви!

Я ні про що не шкодую. Я впевнена, що зможу дати раду і собі, і дитині. А чоловік нехай живе зі своєю мамою.

Фото ілюстративне – the-village.

Джерело

Все буде Україна