«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В ОРДЛО скасували медогляд для "призовників" – ГУР

Російське військове керівництво з 20 квітня призупинило на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу, повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Росіяни практично вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО. З метою виконання встановлених планів із постачання "живої сили" з 20 квітня там призупинено проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу. Офіційне пояснення - "у зв'язку з нестачею фахівців". Потенційні "призовники" не мають можливості отримати документи, що підтверджують будь-які проблеми зі здоров'ям", – наголошується в повідомленні.

Водночас тих, хто має явні проблеми зі здоров'ям (каліцтво, інвалідність, важкі гострі захворювання) або встиг отримати на руки необхідні документи, все одно мобілізують, але розподіляють в підрозділи матеріально-технічного забезпечення. З метою виявлення ще не мобілізованих чоловіків призовного віку російська військова поліція проводить систематичні рейди на вулицях і за місцем передбачуваного проживання "призовників".

За даними ГУР Міноборони України, єдина альтернатива примусової мобілізації - сплата хабаря за встановленими розцінками (залежать від віку, спеціальності та стану здоров'я).

Все буде Україна