«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Війська РФ увійшли до Лисичанська, ЗСУ відступають: Бутусов розповів про ситуацію в місті

Російські окупаційні війська увійшли до міста Лисичанська, що на північному заході Луганської області. У зв’язку з цим Збройним силам України довелося відступити.

Про це повідомив український журналіст, головний редактор видання “Цензор.нет” Юрій Бутусов. За його словами, тиждень поспіль російські війська намагаються прорвати нашу оборону, щоб оточити місто та українські підрозділи.

“Зараз противник глибоко просунувся і захопив частину міста, росіяни демонструють відео з центру міста, це факт. На відміну від Сєвєродонецька і Рубіжного в місті не ведуться запеклі бої, противник продовжує щільні обстріли і отримує удари у відповідь нашої артилерії. Наші поступово йдуть. Перешкодити нашому відходу росіянам не вдається”, – зазначив журналіст.

Бутусов також уточнив, що всі спроби російського командування повністю оточити Лисичанськ українські війська відображають завдяки організованому опору угруповання, яке надійно утримує коридор.

У той же час окупанти на підступах до міста захопили Лисичанський нафтопереробний завод, а також перетнули на півночі міста Сіверський Донець і захопили село Привіля. Це створювало передумови оточення наших військ.

Журналіст уточнив, що для оточення росіянам потрібно було захопити села Золотарівка, Білогорівка, Верхньокам’янське, вдарити через трасу Бахмут-Лисичанськ та перерізати шляхи на Сіверськ.

З цією метою супротивник щодня робить атаки, але всі вони відбиваються організованим вогнем.

“Коридор наші тримають, управління впевнене. Тут є рішучі командири, які користуються довірою та підтримкою бійців, і роблять все необхідне. Догляд не надихає, але наші війська бачать, що росіянам завдають значних втрат, ми б’ємо техніку, вражаємо піхоту. Тобто при певних умов, сил, засобів, управління росіяни не здатні досягти своїх цілей. Наші воїни це розуміють”, – підкреслив він.

Бутусов також наголосив, що росіянам не вдається прорвати наш фронт. У суботу росіяни дещо зменшили кількість обстрілів, але це все завдяки серії ударів українських ракет та РСЗВ HIMARS по арсеналам боєприпасів ЗС РФ, розгромленим українською армією.

“Тому ситуація навколо міста дуже складна і важка, але жодних передумов для паніки, розвалу фронту немає, наша армія утримує тиск і роздає потужні удари у відповідь”, – резюмував він.

 

Все буде Україна