«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ворог лютує: Окупанти скинули дві бомби на острів Зміїний та розбили ракетою базу відпочинку на Одещині

На південному напрямку оборони 2 липня ворог продовжував завдавати авіаційних ударів. Російські окупанти, які на півдні України не мають можливостей маневрувати на суходолі, намагаються посилити натиск із повітря, передають Патріоти України.

Зокрема, упродовж доби 2 липня вони бомбардували покинутий острів Зміїний та завдали ракетний удар по базі відпочинку в Одеській області. Про це повідомили в оперативному командуванні “Південь”.

За інформацією українських військових, упродовж минулої доби ворог завдав 9 авіаційних ударів, із них на Херсонщині - 5 парами ударних гелікоптерів Ка-52 з намаганням повернути собі втрачені позиції в районі звільненої Іванівки, ще 1 удар – в районі Мирного.

Також ворожі бомбардувальники Су-24 під прикриттям винищувача Су-30 завдали два бомбові удари по острову Зміїному. А потім з винищувача Су-30 по Білгород-Дністровському району Одещини було випущено ракета Х-31, яка поцілила у господарчу будівлю прибережної бази відпочинку.

“Значних руйнувань та загорань не виникло, загиблих та постраждалих немає”, - повідомили в ОК “Південь”.

У відповідь українські льотчики завдали 5 ударів літаками та гелікоптерами по двох складах боєприпасів та п’ятьох осередках скупчення ворожої сили в районах П'ятихаток, Високопілля, Дудчан та Центрального.

За попередніми даними знищено:

  • 29 окупантів;
  • 1 самохідну гаубицю “Мста-С”;
  • 2 самохідні крупнокаліберні гаубиці “Пітон”;
  • 6 одиниць броньованої техніки.

Окрім того, українські захисники завадили ворогові провести розвідку боєм в напрямку Іванівки. “На двох бойових броньованих “Тиграх”, силами до взводу, рашистам довелось ретируватися в бік Ольгіного”, - йдеться у повідомленні.

Все буде Україна