«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Заявили, що на зерні не написано, чиє воно: Туреччина не поспішає заарештовувати російське судно "Жибек Жоли"

Туреччина поки не вирішила, чи заарештовуватиме затримане російське вантажне судно "Жибек Жоли" з викраденим в України зерном. Місцева влада розпочала розслідування походження зерна, хоча корабель привіз вантаж із тимчасово окупованого Бердянська. Україна просить у Туреччини арешту суховантажу та конфіскації товару на його борту, передають Патріоти України.

Про початок розслідування у Туреччині повідомив агентству Reuters високопосадовець. "Звинувачення ретельно розслідуються. На зерні не написано, кому воно належить", – сказав він.

За словами чиновника, Туреччина перебуває в контакті з Росією, ООН та третіми сторонами з цього питання. Поки триває розслідування, "Жибек Жоли" залишається затриманим у порті Карасу.

Як зазначав посол України в Туреччині Василь Боднар, ситуація навколо цього судна DASH є особливою. Воно стало першим, яким РФ спробувала вивезти вкрадене українське зерно через порт Бердянська. "Це нелегально. Це – велике нахабство. І, звичайно, це спроба пробити коридор для виходу з [тимчасово] окупованих портів – щоб вивозити українське майно", – підкреслив посол.

Все буде Україна