«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ЗСУ відтісняють ворога на півдні. Військові просять не коментувати контрнаступ на Херсонщині

Українські війська просуваються на півдні та відтісняють ворога, проте просять не коментувати контрнаступ на Херсонщині, бо це шкодить операціям.

Про це на брифінгу повідомила речниця прес-центру сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

За її словами, росіяни змушені облаштовувати запасні рубежі. Періодично вони намагаються відновити становище і роблять вилазки, атаки, щоб зайти в райони, що звільнилися. Ворог використовує тактику авіаційних та ракетних ударів у глибокий тил. Одна із причин – відсутність успіхів на суші.

Щодо шкоди через висвітлення дій ЗСУ на Херсонському напрямку, Гуменюк сказала: «На жаль, деякі елементи очікування, такого дуже емоційного очікування, суттєво нашкодили тому, як відбувалося наше просування. Тому саме ці надто радісні та передчасні повідомлення дуже недоречні в той час, коли триває військова операція».

Гуменюк також розповіла, що операція продовжується на відкритій степовій місцевості, дуже складній для ведення відкритих боїв. Крім того, українська сторона поки що не має відповідної потужної артилерії, яка була б такою далекобійною, як у ворога.

«Для того, щоб нам звітувати про якісь суттєві досягнення, нам потрібно дуже далеко відігнати ворога, щоб він не накривав наші позиції. Тому ще раз звертаюся до всіх чиновників, усіх публічних особистостей: не поспішайте вперед військового командування, дайте військовим зробити свою роботу», — закликала спікер.

Все буде Україна