«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ЗСУ збили російський дрон Орлан-10 з бутилкою замість бака

Росії не вистачає якісних комплектуючих для масових БПЛА “Орлан-10”, що використовуються для розвідки.

23 червня українські військові збили російський розвідувальний дрон із пляшкою замість паливного бака. Про це у  Facebook  повідомила 10-а Гірничо-штурмова Бригада Збройних сил України.

Судячи з знімків, бійці потрапили до російського безпілотного літального апарату “Орлан-10” зі стрілецької зброї, адже у хвостовій частині і на боці видно отвори від куль. В іншому дрон чудово зберігся, і представники ЗСУ змогли вивчити, як він влаштований. Як виявилося, у Росії проблеми не лише з електронікою, а й з іншими компонентами бойової техніки.

“Надтехнологічний” безпілотник армії Росії достроково та незаплановано закінчив свій політ. Обійшлося це не без участі бійців Десятки. На фотографіях видно, що бак у цьому диві прогресу зроблений із звичайної пляшки та закривається пластиковою пробкою. Як тобі таке, Ілон Маск?”, – зазначається у повідомленні.

“Орлан-10” є найбільш поширеним типом дронів у ЗС РФ, за деякими оцінками, їх випустили понад 2 тисячі одиниць. Такі апарати проводять розвідку, що використовуються для наведення артилерійського вогню, а також входять до складу комплексу РЕБ під “Леєр-3”, який може глушити мобільний зв’язок.

Все буде Україна